завжди свіжі новини

Україна

НАБУ: обвинувальний акт щодо 4 фігурантів «справи кіотських коштів» передали до суду

У Національному антикорупційному бюро заявляють, що обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників замаху на заволодіння 336 мільйонів гривень, отриманих Україною у рамках «Кіотського протоколу», скеровано до Солом’янського районного суду Києва.

Як повідомляє прес-служба бюро, директор держпідприємства «Укрекоінвест» обвинувачується у «привласненні, розтраті майні», «невиконанні судового рішення», «службовому підробленні».

«Директор підприємства «Одесаміськсвітло», який своїми діями сприяв виготовленню документації для участі у тендері фіктивних підприємств – у злочині за частиною 1 статті 366 КК України – «Службове підроблення», – йдеться у повідомленні.

У бюро зазначають, що двом співробітникам держпідприємства «Укрекоінвест», які входили до складу комісії з проведення конкурсних торгів цього підприємства, інкриміновано злочини за статтями «використання підробленого документу» і «службове підроблення». 

Загалом слідством встановлено причетність до участі у замаху на вчинення цих кримінальних правопорушень десяти людей, додають у НАБУ. 

За версією слідчих, група осіб, до складу якої входили службові особи «Укрекоресурсу», шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах «Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів» вчинили замах на заволодіння державними коштами у сумі понад 336 мільйонів гривень.

Кіотський протокол – це міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Ратифікувавши Кіотський протокол у 2004 році, Україна отримала можливість реалізувати невикористані нею квоти на викид вуглекислого газу.

 

             

залишити коментар: