завжди свіжі новини

Україна

Одеса: збитки від пожежі в будівлі, яку реконструюють для ВМС, мають оцінити в Міноборони

Збитки від пожежі в будівлі, яку на 6-й станції Великого Фонтану в Одесі реконструюють для потреб Військово-морських сил, мають оцінити в Міністерстві оборони. «Будівля перебуває на балансі військового відомства», — пояснили кореспонденту Радіо Свобода 18 червня в прес-службі управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Пожежа сталася в неділю вночі. За даними регіонального управління ДСНС, від вогню постраждали дах, горище, третій поверх будівлі — загалом понад 300 квадратних метрів площі. Під час ліквідації пожежі вибухнув балон із газом, який знаходився у будівлі й використовувався для зварювальних робіт. Гасіння загоряння завершилося через дві години, до ліквідації пожежі було залучено 14 одиниць техніки та півсотні пожежних.

Про те, що закинуте військове містечко №217 на 6-й станції Великого Фонтану в Одесі відродять і передадуть Військово-морським силам, стало відомо в 2016 році. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, заплановано, що крім штабу ВМС туди має переїхати Інститут Військово-морських сил, який є правонаступником розформованої Севастопольської Академії Військово-морських сил, буде розміщено комендатуру забезпечення, гуртожитки та житлові будинки для особового складу тощо.

В будівлі поруч за тією ж адресою – Фонтанська дорога, 14 – уже три роки функціонує Військово-морський ліцей, також передислокований в Одесу після анексії Криму. У будівлі «сталінської» споруди навчальний заклад сусідить з одним з факультетів сухопутної Військової Академії.

Навесні цього року під час візиту в Одеський гарнізон міністр оборони Степан Полторак повідомив, що облаштування бази ВМС розраховано на два роки. На нинішній рік Міноборони України виділило 150 мільйонів гривень.

У липні 2015 року на урочистостях в Одесі з нагоди Дня Військово-морських сил тодішній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі запевнив, що штаб ВМС розміститься в Будинку профспілок на площі Куликове поле (будівля, постраждала під час пожежі 2 травня 2014 року – ред.), утім ця заява до реалізації не дійшла.

             

залишити коментар: