завжди свіжі новини

Україна

Під час виступу Ірини Білик в Одесі сталися сутички

Під час виступу співачки Ірини Білик на відкритті ресторану в Одесі сталися сутички між поліцією й активістами, які протестували проти її концерту. Представники проукраїнських організацій висловлювали обурення тим, що з концертом в Одесі перебуває співачка, яка «має прихильність до окупаційної політики Кремля і в 2015 році відвідувала окупований Крим, заїхавши з території Російської Федерації».

Активісти кидали в бік сцени яйця. Двох протестувальників поліція затримала, але незабаром відпустила. У одного з активістів – Сергія Стерненка – розбитий ніс. «Мене затягнули в натовп поліції. Били ногами в обличчя та в спину. Якби не закривався, вибили б зуби. Такого свавілля я не бачив давно. Всі йдемо завтра, 9 червня, під облуправління МВС на вулиці Єврейській, 12», – закликав він.

Анонс акції бойкотування виступу співачки з’явився в соціальних мережах уранці в четвер. «Виступала в Криму та Росії – виступай і далі, але забудь про заробіток в Україні!» – наголошували організатори протесту.

Продюсер співачки Олег Заращук не заперечує, що Білик бувала в окупованому Криму. «В неї там чоловік», – пояснив він, передає кореспондент Радіо Свобода.

За кілька годин до початку концерту радник ГУНП України в Одеській області Руслан Форостяк писав у фейсбуці, що «виступ скасовано». В той же час до ресторану на одеських Черьомушках поліція почала стягувати додаткові сили, в тому числі спецпризначенців. Пізніше Форостяк написав, що має підстави сумніватися в намірах скасувати концерт Ірини Білик за даними, що їх надали організатори концерту правоохоронцям та в низку одеських ЗМІ, і що він закликає громадян уникати агресії чи фізичних дій, чи образ. «Поважайте думку кожного, навіть якщо ви чомусь її не поділяєте», – заявив він.

У 2015 році Назар Холодницький, який на той момент виконував обов’язки прокурора у прокуратурі Криму, що працює на материковій частині України (нині Назар Холодницький очолює Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру – ред.), повідомляв: Міністерство внутрішніх справ проводить перевірку щодо візиту Ірини Білик в анексований Росією Крим. «До нас надійшло звернення про притягнення громадянки Білик до відповідальності за незаконний перетин кордону, – заявив тоді Холодницький.

28 травня активісти перешкодили виступові в одеському клубі «Ібіца» співачки Світлани Лободи через її виступи в Росії.

Згодом концерти в клубах одеської Аркадії скасували Іван Дорн і російський репер МОТ (Матвій Мельніков – ред.). Щодо останнього, активісти звернулися до СБУ та Держприкордонслужби з вимогою заборонити йому в’їзд в Україну через підтримку анексії Криму і відвідини окупованого півострова у 2015–2016 роках.

На 16 червня в Одесі заплановано концерт дуету «Время и Стекло». Нещодавно цей продюсерський проект Потапа отримав одну з нагород премії каналу RU.TV в Москві.

your ads here!

залишити коментар: