завжди свіжі новини

Україна

Суд у Криму у справі Балуха не побачив порушення права на захист у відсутності адвоката

В окупованому Криму на процесі у справі українського активіста Володимира Балуха суд не побачив порушення права на захист у відсутності одного з його адвокатів і видалив із зали сестру підсудного, що назвала справу сфабрикованою.

Як повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії, на засіданні підконтрольного Кремлеві Роздольненського районного суду Володимир Балух оголосив протест через розгляд справи у відсутності його адвоката Дмитра Дінзе, який перебуває на навчанні, але суд відхилив його, бо на засіданні присутні інші захисники активіста.

На цьому ж засіданні суддя вирішила видалити з зали сестру Балуха після того, як вона голосно заявила, що не вірить обвинуваченню і вважає кримінальну справу сфабрикованою.

Викликані раніше як свідки працівники Федеральної служби безпеки Росії знову не з’явилися до суду, не подавши при цьому документів, що підтверджували б причину відсутності – офіційно заявлено про їхнє відрядження. Суддя відмовилася вимагати від управління ФСБ цих доказів.

Також на засіданні вислухали слідчого, який вів досудове розслідування – той заявив, що «не мав підстав» перевіряти версію про те, що інкриміновані Балухові боєприпаси, знайдені на горищі, йому могли підкинути.

Наступне засідання суду має відбутися в четвер, 27 липня.

Встановлена Росією в окупованому Криму влада звинувачує Володимира Балуха у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин – 90 патронів і кілька тротилових шашок, як заявили російські спецслужбісти, вони знайшли на горищі дому активіста в селі Серебрянка Роздольненського району і 8 грудня 2016 року затримали Балуха. Ця влада також вимагала від Балуха зняти встановлену ним минулої осені на стіні власного дому табличку з написом «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18». Захист Балуха і правозахисники заявляють, що він став жертвою репресій через свою відверту проукраїнську позицію, через табличку на стіні, а також прапор України, що майорів на щоглі над будинком. Наразі активіст перебуває під вартою до 21 серпня, підконтрольний Кремлеві верховний суд Криму не задовольнив скаргу адвоката Балуха на його арешт.

             

залишити коментар: