завжди свіжі новини

Україна

У Дніпрі розпочався суд над жінкою, що напала з молотком на бійця в театрі

У Дніпрі 29 січня розпочався суд над жителькою міста Мариною Меньшиковою, яка в театрі напала з молотком на учасника бойових дій на сході України. Слухання відбувається в Кіровському районному суді Дніпра.

Підозрювана відмовилась від адвоката, а також заявила, що не визнає своєї провини: за її словами, в інциденті в театрі з її боку була «самооборона».

Водночас у ході судового засідання стало відомо, що кримінальне провадження, відкрите за статтею 125 Кримінального кодексу України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень), перекваліфікували на статтю 296 (хуліганство).

Наступне засідання в справі заплановане на 23 березня. Підозрювана залишатиметься під вартою на час проведення досудового розслідування.

15 січня в Дніпрі поліція повідомила, що за місцем мешкання втретє затримала Марину Меньшикову – жінку, яка підозрюється в нападі на бійця в театрі. Жінка вже двічі оголошувалась у розшук. Раніше суд обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, однак жінка не з’являлась до слідчого і її місце перебування було невідоме.

У жовтні 2016 року поліція Дніпра порушила кримінальне провадження через інцидент з учасником бойових дій на Донбасі, бійцем полку «Дніпро-1» у театрі опери та балету. За даними поліції, в антракті вистави на балконі одна з проросійськи налаштованих відвідувачок, побачивши бійця у формі, накинулась на нього з молотком. Боєць був у театрі разом з дружиною. За словами свідків, жінка «вигукувала щось про «руський мір» і нецензурно облаяла бійця та його дружину». Знаряддя злочину – молоток – у жінки вилучили. Окрім того, в сумочці у неї виявили кухонний ніж. Учасник бойових дій отримав поранення у голову, його шпиталізували.

Інцидент мав продовження. З театру опери та балету, де стався інцидент з побиттям учасника бойових дій, звільнили артистку хору Катерину Фондуроко, яка у соцмережах висловлювалась на підтримку дій нападниці. 

 

             

залишити коментар: