завжди свіжі новини

Україна

Військові повідомили про те, яким був перебіг подій на фронті

У прес-центрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили про те, яким був перебіг подій на фронті протягом дня станом на 18-у годину.

За даними військових, противник сім разів порушував режим припинення вогню, переважно на донецькому напрямку, втрат серед українських військ немає. «Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою», – мовиться в повідомленні.

При цьому у прес-центрі наголосили, що підрозділи Об’єднаних сил «вели активну оборону та давали адекватну відповідь», і додали, що «втрати противника уточнюються».

У підтримуваних Росією незаконних збройних сепаратистських угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», що захопили частини Донецької і Луганської областей і визнані в Україні терористичними, не робили ніяких заяв щодо становища на фронті протягом нинішнього дня.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі ще 26 березня оголосила про чергове, «всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню» з 30 березня о 00:01 за київським часом – так зване «Великоднє». Воно було порушене вже через кілька хвилин після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Це була вже третя спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалося як безстрокове, але сторони одразу звинувачували одна одну в його порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і звинувачують противників у провокаціях.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

             

залишити коментар: