завжди свіжі новини

Україна

Держприкордонслужба: затримали 2 організаторів каналу незаконної міграції

Прикордонники у взаємодії з Нацполіцією затримали 2 організаторів каналу незаконної міграції громадян країн Південно-Східної Азії і Африки в Харківській і Луганській областях, повідомляє Держприкордонслужба.

«У період з лютого цього року під час розробки злочинного угруповання правоохоронці задокументували 11 епізодів протиправної діяльності 22 осіб», – йдеться в повідомленні.

Вони діяли на території Луганської, Харківської, Одеської областей та в Києві.

З метою викриття кола осіб, причетних до протиправної діяльності, незаконних мігрантів затримували на різних етапах їх переправлення каналом. Загалом було затримано 49 незаконних мігрантів – громадян Бангладеш, В’єтнаму, Афганістану, Сомалі, Пакистану, Непалу і М’янми, зазначають прикордонники.

«У більшості випадків затримань разом з нелегалами затримувалися особи, які їх зустрічали, а це громадяни України, В’єтнаму, Сомалі та Афганістану», – повідомляє прес-служба.

В ході подальших слідчих дій протягом липня оперативники Держприкордонслужби затримали в Харкові організатора каналу і його посібника.

Ще одного з організаторів каналу незаконної міграції оперативники спільно з бійцями окремого загону оперативного реагування «Дозор» затримали в Луганській області.

Читайте також: МВС: після ЧС-2018 кілька тисяч «вболівальників» із країн міграційного ризику залишилися в Україні

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тривають слідчі дії, повідомили у Держприкордонслужбі. 

Раніше в МВС повідомляли, що з кінця 2017 року і упродовж першого півріччя 2018 року спостерігається значне зростання незаконних переміщень мігрантів, їх непропуску через державний кордон та затримань.

27 липня Державна прикордонна служба повідомила, що направила групу офіцерів адміністрації ДПС на Закарпаття для посилення охорони державного кордону з країнами Європейського Союзу з метою запобігання переправленню нелегальних мігрантів, корупційній діяльності та контрабанді.

your ads here!

залишити коментар: