завжди свіжі новини

Україна

Аксьонов заговорив про «відкладений ефект» хімічного забруднення Армянська

Російський голова окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив 31 серпня, що ситуація із забрудненням в Армянську може мати «якийсь відкладений ефект». Про це він написав у Facebook, коментуючи свій приїзд на північ Криму.

«Усі служби заявляють, що в повітрі шкідливих речовин для здоров’я і для життя немає, однак ситуація непроста: видно, що окислення і корозія металевих предметів є. Навіть якщо немає прямих звернень до медичних установ великої кількості громадян, ця ситуація може мати якийсь відкладений ефект», – визнав Аксьонов.

Він уточнив, що місцеві жителі нарікають, що всі металеві предмети окислюються і чорніють, а з боку кіслотонакопичувача періодично з’являється специфічний запах. У деяких жителів виникає алергічна реакція.

Однак Аксьонов вважає, що зупиняти виробництво на заводі «сенсу немає». Також, за його словами, побоювання щодо проведення Дня знань в освітніх установах Армянська і Красноперекопська немає.

Також читайте: Винні спека і посуха – влада окупованого Криму про викиди в Армянську

У ніч із 23 на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого півострова стався викид невідомої речовини. Користувачі соцмереж писали, що на дахах будинків і на листі дерев з’явився жовтий наліт, а в населеному пункті кілька днів стоїть запах кислоти.

27 серпня російська влада Армянська повідомила, що готує запит керівництву заводу «Кримський титан» з приводу викидів в атмосферу. 28 серпня російський голова окупованого Криму Сергій Аксьонов написав, що ситуація в Армянську «виходить за межі норми».

Завод «Кримський титан» розпочав роботу ще в 1971 році, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Groгp DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану – речовини, що використовується в лакофарбовій, гумотехнічній промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.

За даними міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод «Кримський титан» становить екологічну загрозу для Херсонської області.

             

залишити коментар: