завжди свіжі новини

Україна

Бойовики на Донбасі 6 разів порушили нове перемир’я – штаб ООС

Підтримувані Росією бойовики в перший день нового перемир’я на Донбасі 29 серпня від 7:00 до 18:00 години шість разів порушили режим припинення вогню, один раз – із застосуванням забороненого Мінськими угодами важкого озброєння, інформує штаб Операції об’єднаних сил.

Так, повідомляється, що під час обстрілів в районі Новгородського бойовики застосували міномети калібру 82 міліметри.

«За повідомленням української сторони СЦКК, внаслідок обстрілу у селі загорілася суха трава, що загрожує пожежами будівлям та мешканцям населеного пункту. На даний момент силами військовослужбовців Об’єднаних сил пожежу локалізовано», – зазначають у штабі.

Українські військові також повідомляли про тимчасове припинення руху через КПВВ «Новотроїцьке» через те, що горіння сухої трави неподалік спричинило детонацію мінно-вибухових загороджень та нерозірваних боєприпасів.

Також повідомляється, що бойовики вели прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Новгородське, Павлопіль та Гнутове.

Втрат серед українських військовослужбовців немає, ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил, додали у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в порушенні «шкільного» перемир’я через три години після його оголошення та обстрілі селища Гольмівське на півночі Горлівки, внаслідок чого були пошкоджені три приватних будинки.

В угрупованні «ЛНР» станом на 12:00 годину повідомляли, що з початку доби 29 серпня ЗСУ дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте також: Посольство США нагадало про Іловайськ і засудило «військову агресію Росії»

Про припинення вогню у зв’язку з початком навчального року минулого тижня домовилася Тристороння контактна група в Мінську. Воно мало початися 29 серпня. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Від квітня 2014 року після анексії Росією Криму на частині Донбасу триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків, проте Москва ці звинувачення відкидає. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

             

залишити коментар: