завжди свіжі новини

Україна

Британські винищувачі знову злітали на перехоплення російських літаків над Чорним морем

Два британських винищувачі Eurofighter Typhoon перехопили над Чорним морем російські літаки «Ан-26» і «Бе-12», повідомляє офіційний сайт Королівських ВПС.

Зазначається, що подія сталася 25 серпня. Винищувачі злітали з авіабази в Румунії. Приводом стало наближення до кордонів цієї країни російського військово-транспортного літака «Ан-26» і протичовнового «Бе-12».

Це вже третій подібний інцидент за останній тиждень.

Так 13 серпня, як повідомляли британські ВВС, над акваторією Чорного моря було перехоплено відразу шість російських бомбардувальників «Су-24». Однак в Міноборони РФ цю інформацію спростували.

У середу, 22 серпня, повідомлялося, що два винищувачі Typhoon Королівських ВПС Великобританії вилітали з румунської бази для супроводу двох російських багатоцільових винищувачів «Су-30» над Чорним морем.

23 серпня Eurofighter Typhoon перехопили над Чорним морем літак-амфібію «Бе-12», а до цього винищувачі піднімалися з румунської авіабази для супроводу двох російських «Су-30».

Перехоплення російських бомбардувальників військово-повітряними силами НАТО останніми роками почастішали. Подібні вильоти назустріч російській авіації, яка здійснює провокативні вторгнення чи наближення до повітряного простору НАТО, відновилися після тривалого періоду затишшя, який настав по завершенні Холодної війни.

             

залишити коментар: