завжди свіжі новини

Україна

Напад на житло журналістки на Київщині розслідує поліція

Поліція Київщини розслідує інцидент, що стався в будинку журналістки, повідомило Головне управління Національної поліції в Київській області.

«За фактом незаконного проникнення в будинок, де разом з батьками мешкає ведуча однієї з програм на кримінальну тематику, поліція Київщини відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці кваліфікували подію за ст. 162 Кримінального кодексу України – порушення недоторканності житла. Наразі опитані свідки. Проводяться заходи зі встановлення осіб, причетних до скоєння злочину. Відомо, що з місця події зловмисники зникли на автомобілі Мazda. Оперативно-розшукові заходи тривають», – мовиться в повідомленні.

Про напад на будинок, де живе журналістка телепрограми «Надзвичайні новини» і телеведуча Вікторія Сеник із батьками, повідомив раніше 6 серпня журналіст Костянтин Стогній, автор і ведучий цієї програми на телеканалі ICTV. За його словами, «люди в камуфляжних одностроях перелізли через паркан і стали вибивати двері», а коли мати журналістки і сусіди зчинили галас і викликали поліцію, це злякало нападників. Наряд, що прибув, не зміг затримати зловмисників, вони зникли на автомобілі, написав Стогній.

При цьому він додав, що Вікторія Сеник переїхала до батьків після того, як у винайняту нею квартиру в Києві вдерлися через вікно невідомі – тоді спрацювала сигналізація, але наряд, що прибув, теж не зміг нікого затримати. Тоді, за словами журналіста, не зникло нічого цінного, лише невеликий образок на ланцюжку. «Ймовірно, йде полювання за інформацією. Чи залякування…» – вважає Стогній.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, процитувавши у фейсбуці допис Костянтина Стогнія, закликав до «максимального розголосу та уваги до неприпустимого тиску на колегу». «Розраховуємо або на ефективне розслідування, або на надання охорони Вікторії», – написав він.

Інститут масової інформації зафіксував в Україні з початку року станом на липень 63 випадки перешкоджань законній професійній діяльності журналістів, 22 випадки побиття журналістів, 18 випадків погроз та 10 випадків обмеження доступу до інформації.

             

залишити коментар: