завжди свіжі новини

Україна

Поліція порушила справу через блокування виїзду спецавтомобілів біля Лук’янівського СІЗО

Поліція Києва повідомляє, що відкрила кримінальне провадження за фактом умисного блокування виїзду спецавтомобілів із Лук’янівського СІЗО за статтею про втручання у діяльність працівників правоохоронних органів.

«О 16:10 до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у Шевченківському районі на вулиці Дегтярівській під стінами Київського слідчого ізолятора зібралось близько 30-40 осіб, які перекрили дорогу та виступають проти вивезення із СІЗО деяких підсудних – їх родичів і знайомих. За викликом терміново направили патрульних поліцейських, працівників Шевченківського управління поліції та спецпризначенців», – йдеться в повідомленні.

Наразі ситуація під стінами слідчого ізолятора контрольована, заявляють у поліції.

Речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак 9 серпня повідомив, що «торнадівці», утримувані у Лук’янівському СІЗО, чинили опір силовикам під час обшуків у їхній камері, видали вибухові пакети і забарикадувалися в камері. Внаслідок сутичок один силовик постраждав, додав Маслак.

За його словами, правоохоронці прийшли з обшуками через інформацію про те, що бійці колишньої спецроти МВС «Торнадо», засуджені у квітні 2017 року за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі, підбурюють інших осіб, яких утримують у СІЗО, і вимагають гроші.

Представник Мін’юсту додав, що для того, щоб стабілізувати ситуацію, трьох «торнадівців» вивезли з СІЗО, інших чотирьох помістили до карцеру.

За його словами, із «торнадівців» ніхто не постраждав.

Тим часом, під СІЗО зібралися прихильники засуджених, вимагаючи пояснень від силовиків і звинувачуючи їх у побитті «торнадівців», повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Між активістами і силовиками виникли сутички. Вони принесли під будівлю СІЗО шини і намагалися їх запалити, але поліцейські цьому зашкодили. Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що бачив, як із території СІЗО виїхали три автозаки, в яких, ймовірно, вивезли «торнадівців».

У квітні 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив до різних термінів позбавлення волі 12 колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі. Рішення було оскаржене.

             

залишити коментар: