завжди свіжі новини

Україна

Посол Канади відвідав Катерину Гандзюк у лікарні

Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав у лікарні в Києві виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради, активістку Катерину Гандзюк, розмовляв із нею та її батьком.

«З обнадійливого: медичне піклування й тверда воля Каті видужати. Не послам розслідувати, хто замовив (напад на активістку – ред.), для цього є численні правоохоронні органи. Таке варварське полювання на активістів – злочин проти гідності», – наголосив Ващук у мережі Twitter.

Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри й сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва й надали охорону.

Також на цю тему: Стан Гандзюк погіршився – активісти

Наразі під вартою перебувають четверо підозрюваних, ще одного відправили під домашній арешт. Крім того, суд арештовував першого затриманого в цій справі Миколу Новікова, однак 22 серпня в ГПУ повідомили, що провадження проти нього закрили «за відсутністю в його діях складу злочину». Правоохоронці заявили, що він не причетний до нападу.

3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

             

залишити коментар: