завжди свіжі новини

Україна

Радіо Свобода разом з Espreso проводить телемарафон «Твоя незалежність»

Радіо Свобода проводить марафон «Твоя незалежність» у співпраці з телеканалом Espreso. Він триває – 7 годин, з 12:00 до 19:00. Всі обговорення зосереджувались на можливостях та завданнях, з якими Україна зіткнулася як з суверенна держава за роки незалежності.

Серед гостей –Тимофій Милованов, експерт з економіки, професор університету Пітсбурга; Дмитро Кулеба, Посол України в Раді Європи; Мукола Гнатовський, юрист, експерт з питань міжнародного права; Ірина Бекешкіна, експерт з соціальних досліджень, директор фонду «Демократичні ініціативи».

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 27-й День Незалежності. Акт незалежності було ухвалено Верховною Радою УРСР в 1991 році. На його підготовку розробникам дали півтори години.

1 грудня на Всеукраїнському референдумі понад 90% учасників підтримали Акт проголошення незалежності.

Напередодні в Україні відбулися урочистості з нагоди Дні державного прапора. Підняття державного прапора з участю президента України 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі.

За словами глави держави Петра Порошенка, таке рішення було ухвалене, тому що саме на межі Дніпропетровської області стався «корінний злам» у гібридному протистоянні на Донбасі та були зруйновані перспективи створення так званої «Новоросії». Прапор підняли на найвищий флагшток серед українських міст – 72 метри.

 

             

залишити коментар: