завжди свіжі новини

Україна

ДПСУ: бойовики вибірково пропускають громадян і автомобілі через КПВВ

У Державній прикордонній службі України повідомили, що підтримувані Росією бойовики почали пропускати громадян з непідконтрольних владі України територій Донбасу через пункти в’їзду та виїзду.

«Окупанти проводять тотальний контроль всіх осіб та транспорту, які намагаються виїхали з окупованої території, проте почали поодинокий пропуск громадян і автівок. Додамо, що оформлення прикордонниками зі складу Об’єднаних сил в напрямку тимчасово окупованої території не припинялося, однак фіксуються непоодинокі відмови громадянам у перетині лінії розмежування з боку російських найманців», – йдеться в повідомлені.

За даними українських прикордонників, на дорожніх коридорах в межах Донецької області рух ускладнений.

Раніше сьогодні стало відомо, що проросійські бойовики не випускають людей з території окупованого Донбасу, заблокувавши роботу контрольних пунктів в’їзду/виїзду. Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявила, що звернулася через це до координаторів ОБСЄ у ТКГ з проханням вплинути на представників ОРДО.

Бойовики з угруповання «ДНР» ​на своїх ресурсах заявили, що посили заходи безпеки на захоплених ними територіях і до 23-ї години ввели комендантську годину.

Читайте також: Київ звернувся до ОБСЄ через повідомлення про заблоковані КПВВ на Донбасі – Геращенко

Ввечері 31 серпня у центрі контрольованого бойовиками Донецька пролунав вибух, унаслідок якого був смертельно поранений 42-річний ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко. Після цього уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у Донецьку відбуваються масові затримання людей. Також через вбивство Захарченка бойовики перенесли початок навчального року.

             

залишити коментар: