завжди свіжі новини

Україна

МОЗ не визнає вибори нового в.о. ректора Одеського медуніверситету – заява

Міністерство охорони здоров’я вважає незаконними вибори нового виконувача обов’язків ректора Одеського національного медуніверситету. Про це мовиться у заяві на сайті МОЗ.

«У результаті голосування простим підняттям рук, без належної фіксації та мандатів, учасники незаконних зборів «висловили недовіру» призначеному МОЗ України в.о. ректора Костянтину Аймедову та проголосували за призначення на цю посаду голови профкому Юрія Сухіна, що також є грубим порушенням Статуту і законодавства України. У той же день порушники скликали збори Вченої ради ОНМедУ, де під керівництвом Юрія Сухіна було обрано Валерія Запорожана головою Вченої ради», – заявили у міністерстві, наголосивши, що вважатимуть всі дії Сухіна на цій посаді «юридично нікчемними».

Раніше МОЗ повідомив про розірвання із 17 липня контракту з ректором Одеського національного медуніверситету Валерієм Запорожаном через скарги від народних депутатів України та громадських організацій, а також недопуск ректором комісії міністерства, яка прибула до вишу з перевіркою цих скарг.

20 липня Валерій Запорожан написав пост про «силове захоплення» університету, а вже 1 вересня подякував колегам, що стали на захист університету «від аморальності, дурості і непрофесіоналізму».

             

залишити коментар: