завжди свіжі новини

Україна

На Луганщині на розтяжці підірвався місцевий житель – Нацполіція

Житель Станиці Луганської (Луганська область) загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, ймовірно розтяжці, повідомляє Національна поліція України.

Як ідеться у повідомленні, 10 вересня о 12:05 до Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення 58-річної місцевої мешканки про те, що її 55-річний чоловік ще о 7 годині ранку пішов на прогулянку і не повернувся.

За кілька годин поліцейські неподалік від залізничної станції Кіндрашівська-Нова, в чагарниках виявили тіло чоловіка. Зважаючи на небезпечну ділянку місцевості, яка розташована за кількасот метрів від позицій бойовиків, на якій можуть бути міни й нерозірвані боєприпаси, на місце події викликали фахівців вибухотехнічної служби.

Після обстеження території поліцейським вдалось евакуювати тіло чоловіка. Під час огляду на тілі було виявлено міно-вибухові травми, від яких, ймовірно, і загинув чоловік, повідомили правоохоронці.

Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Проводяться подальші слідчі дії.

Лише в період з травня 2014-го до березня 2018 року від мін та вибухонебезпечних залишків війни на підконтрольній Україні території Донбасу загинули щонайменше 355 цивільних осіб, ще 1456 отримали поранення, повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

             

залишити коментар: