завжди свіжі новини

Україна

Поліція повідомила про розкриття вбивства вченого Шитюка

Поліція Миколаївської області повідомила ввечері 2 вересня про затримання в обласному центрі «зловмисника, причетного до вбивства професора університету». Ідеться про вченого, дослідника Голодомору Миколу Шитюка.

«Поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів, у тому числі відмоніторили велику кількість відеозаписів із камер відеоспостереження, розташованих у різних закладах у районі будинку, де було скоєно вбивство. У результаті правоохоронці встановили особу зловмисника й вирахували можливі місця його перебування. 25-річного мешканця Миколаївського району поліцейські затримали на зупинці громадського транспорту, коли той збирався їхати в місто», – повідомили у поліції. 

«З його слів, смертельні ножові поранення він завдав постраждалому через раптово виниклу сварку на ґрунті особистих взаємовідносин», – вказують правоохоронці. 

«Проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу «Умисне вбивство», санкція якої передбачає покарання від позбавлення волі на строк від 15 років до довічного ув’язнення. Знаряддя злочину – ножі вилучені та направлені на проведення експертизи», – йдеться у повідомленні.

Професор Миколаївського національного університету імені Василя Сухомлинського Микола Шитюк був убитий у Миколаєві, повідомило 1 вересня місцеве видання «Новости-N» з посиланням на джерело в прокуратурі.

Інформацію про смерть ученого підтвердив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко у Facebook.

Микола Шитюк народився у 1953 році. Був керівником Інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету, заслуженим діячем науки і техніки України, доктором історичних наук. Його праці, зокрема, були присвячені голодоморам на території Миколаївської області.

             

залишити коментар: