завжди свіжі новини

Україна

Президент розповів, скільки українських військових загинули на Донбасі

2 911 українських військових загинули під час збройного конфлікту на Донбасі, повідомив президент України Петро Порошенко у Львівській філармонії, не уточнивши, станом на яку дату зафіксована така кількість загиблих солдатів.

Він зазначив, що український народ і українська влада «ніколи не будуть більше питати в [президента Росії Володимира] Путіна дозволу йти в Європу».

«Вибороли. І завжди пам’ятатимемо, що ми з вами заплатили дуже високу ціну. 2911 українських героїв віддали своє життя на фронті за саме право нашого вибору. Тому ми будемо діяти рішуче, наполегливо і сміливо. Боротьба за незалежну соборну Україну триває, але ми вийдемо з цієї боротьби переможцями», – сказав Порошенко.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

             

залишити коментар: