завжди свіжі новини

Україна

Підозрюваного у вбивстві Шитюка суд взяв під варту без права застави

Підозрюваному у вбивстві відомого вченого, дослідника Голодомору Миколи Шитюка суд у Миколаєві 4 вересня обрав запобіжний захід у виді двох місяців перебування під вартою без права внесення застави, повідомляється на сайті Центрального райсуду Миколаєва.

«Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 31 жовтня 2018 року», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за клопотанням прокурора, яке підтримали захисник та підозрюваний, судове засідання відбувалося у закритому режимі, оскільки в матеріалах містяться відомості про особисте та сімейне життя чи обставини, які принижують гідність підозрюваного і потерпілого.

Затриманого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», зазначили на сайті суду.

Професор Миколаївського національного університету імені Василя Сухомлинського Микола Шитюк був убитий у Миколаєві, повідомило 1 вересня місцеве видання «Новости-N» з посиланням на джерело в прокуратурі.

Поліція Миколаївської області повідомила ввечері 2 вересня про затримання в обласному центрі «зловмисника, причетного до вбивства професора університету». 

Як повідомили у поліції, 25-річний мешканець Миколаївського району «смертельні ножові поранення завдав постраждалому через раптово виниклу сварку на ґрунті особистих взаємовідносин». 

Микола Шитюк народився у 1953 році. Був керівником Інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету, заслуженим діячем науки і техніки України, доктором історичних наук. Його праці, зокрема, були присвячені голодоморам на території Миколаївської області.

             

залишити коментар: