завжди свіжі новини

Україна

Суд залишив Рубана під вартою до 30 жовтня – адвокат

Підозрюваному у підготовці замахів на перших осіб держави, екс-керівнику організації «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці. Як повідомив журналістам адвокат Рубана Валентин Рибін, відповідне засідання суду відбулося ще 31 серпня.

«Володимиру Рубану продовжили дію запобіжного заходу до 30 жовтня», – сказав адвокат.

Попередній термін арешту Рубана завершився 8 вересня.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування провадження, в якому фігурують заарештовані нині Рубан та народний депутат Надія Савченко.

Читайте також: Як Савченко і Рубан мали влаштувати теракт у Києві – експерти показали план

Рубана затримали 8 березня на КПВВ «Майорське». За версією правоохоронців, він намагався перевезти велику кількість зброї з окупованої території Донецької області.

​Його підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і секретар РНБО Олександр Турчинов. Сам Рубан звинувачення відкидає.

Як заявляв голова Служби безпеки України Василь Грицак, затримавши Рубана, СБУ вдалося «запобігти масштабним терористичним актам», які мали бути вчинені у Києві й інших містах України. Він заявив, що рівень терористичної загрози «був найбільшим за часи незалежності України».

Пізніше в цій справі заарештували народного депутата Надію Савченко. Вона заявляла, що планувала не теракт, а лише «політичну провокацію».

             

залишити коментар: