завжди свіжі новини

Україна

ДПСУ: відновлено роботу всіх пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом

Всі пункти пропуску на адміністративному кордоні між Кримом і материкової України працюють в штатному режимі.

Про це увечері 27 січня повідомили в Азово-Чорноморському управлінні Державної прикордонної служби України.

Напередодні Державна фіскальна служба України тимчасово обмежила пропуск машин через КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка» на адмінкордоні між анексованим Росією українським Кримом і Херсонщиною через технічний збій бази даних. 

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною та півостровом проліг формально адміністративний, але фактично ‒ справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольні пункти в’їзду/виїзду ‒ «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Росія окупувала та анексувала український півострів Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

             

залишити коментар: