завжди свіжі новини

Україна

Програму проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» відтепер можна слухати на Радіо НВ

Програму «Кримський пармезан» від проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» відтепер можна слухати на хвилях Радіо НВ.

Сьогодні, 26 січня, вийшла в ефір перша програма.

А вже з 3 лютого «Кримський пармезан» можна буде слухати щонеділі об 11:00.

Її вестимуть Олександр Янковський, Павло Казарін, Стас Юрченко, Катерина Некреча.

Про появу нової програми написав у Facebook і Валерій Калниш, головний редактор Радіо НВ (яке 12 березня 2018 року розпочало мовлення на хвилях колишнього Радіо Ера FM у 40 містах України).

Програма «Кримський пармезан» в ефірі Радіо Крим.Реалії виходить із жовтня 2015 року. 

Самі автори програми пишуть про неї так: «Ви читали новини кримських ЗМІ з таким самим захватом, як це роблять Олександр Янковський, Павло Казарін, Стас Юрченко та Катерина Некречая? Чи помічали ви дивні, неймовірні повідомлення в кримській пресі? А чудові й суперечливі заяви російських чиновників в Криму? А що стосовно неоднозначних вчинків російських політиків на півострові? У серпні 2014 року Росія відповіла на санкції країн Заходу забороною на ввезення іноземних товарів. Таким чином італійські сири, середземноморські креветки, польські яблука і французькі вина виявилися справжнісінькою контрабандою. У відповідь на продуктові санкції кілька кримських журналістів вирішили доставити санкційний продукт за допомогою радіохвиль. «Кримський пармезан» – це санкційний продукт, доступний кримчанам».

Програма звучить щосуботи о 17:30 в ефірі Радіо Крим.Реалії на 105.9 ФМ, а також в ефірі першого каналу Українського радіо на 549 АМ. Ефір також можна слухати на сайті Крим.Реалії.

У березні 2014 року Українська редакція Радіо Свобода започаткувала сайт «Крим.Реалії», який поширює інформацію українською, російською і кримськотатарською мовами. Від липня кримська команда редакції готує телевізійну програму «Крим.Реалії», яка щосуботи виходить на телеканалі новин «24». Також радіоверсія цієї програми лунає в радіоефірі на середніх хвилях, а з вересня на них же розпочалось мовлення Радіо Крим.Реалії – спільна ініціатива Радіо Свобода і Українського радіо.

Росія окупувала та анексувала український півострів Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

your ads here!

залишити коментар: