завжди свіжі новини

Україна

Смертельна ДТП у Харкові: обвинувачений Дронов відмовився від участі в дебатах

Один із водіїв, обвинувачений у справі про ДТП у Харкові, внаслідок якої в 2017 році загинули шестеро людей, Геннадій Дронов відмовився брати участь у дебатах у Київському районному суді міста.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, він мотивував це небажанням повторюватися в останньому слові.

На судових дебатах 12 лютого виступали адвокати Дронова, які заявили, що вважають провину підзахисного не доведеною.

Адвокат Сергій Перепелиця наголосив, що вимога сторони обвинувачення визнати винуватими обох учасників ДТП і призначити їм по 10 років позбавлення волі, не є обґрунтованою.

Адвокат нагадав, що захист Дронова неодноразово висловлював недовіру харківським експертам, на висновках яких ґрунтувалося обвинувачення. Крім того, Перепелиця неодноразово підкреслював, що його підзахисний не мав умислу на грубе порушення правил дорожнього руху, на відміну від іншої учасниці ДТП Олени Зайцевої, яка їхала зі значним перевищенням допустимої швидкості.

«Є велика різниця в тому, як рухалися автомобілі, коли і як хто почав порушувати правила дорожнього руху і саме умисел в порушенні цих правил дорожнього руху. За таких обставин водію автомобіля Touareg Дронову не може бути поставлено в провину те, що він не зміг уникнути зіткнення з автомобілем Lexus під керуванням Зайцевої… Обвинувачення, висунуте Дронову, є суперечливим, необґрунтованим і не відповідає дійсним обставинам кримінального правопорушення, а тому не може бути визнаним судом доведеним. Це є підставою для ухвалення виправдувального вироку», – підсумував Перепелиця.

Після цього у дебатах оголосили перерву до 19 лютого. Очікується, що в цей день виступить захист Зайцевої і сама обвинувачена.

Судові дебати почалися 6 лютого. Того дня в суд виступали представники прокуратури, які попросили суд про 10 років ув’язнення для обвинувачених.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталася аварія. За даними поліції, позашляховик, яким кермувала 20-річна дівчина Олена Зайцева, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з іншим автомобілем, яким кермував Геннадій Дронов.

У результаті зіткнення позашляховик вилетів на тротуар, де були пішоходи. Загинули шестеро людей, ще п’ятеро були травмовані.

 

your ads here!

залишити коментар: