завжди свіжі новини

Всі новини

Зеленський випустив з тюрми Володимира Заману – агента путіна і януковича

Замана-Янукович-путін

Колишній керівник Генерального штабу Збройних Сил генерал-полковника Володимир Замана вийшов на свободу в п’ятницю, 24 травня.

“Генерал-полковник Володимир Замана на свободу, тільки що Апеляційний суд скасував рішення Печерського суду і звільнив генерала”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 25 лютого військова прокуратура спільно з СБУ затримали за держзраду колишнього керівника Генерального штабу Збройних Сил генерал-полковника Володимира Заману.

Військовий підозрювався в тому, що в період з 2010-го по 27 лютого 2014 року нібито брав “протиправні управлінські рішення і здійснював незаконні дії щодо зміни системи управління військами, що призвело до зниження обороноздатності держави”. Йому загрожувало до 15 років за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України “державна зрада”.

У залі Печерського суду прокурор військової прокуратури Віктор Король заявив, що Володимир Замана був у змові із збіглим екс-президентом України Віктором Януковичем. Слідство встановило, що діючи в змові з нині засудженим Януковичем, він, будучи начальником Генштабу, вчинив державну зраду.

При цьому, під час судового засідання Замана різко відповів на вручене йому підозра в зраді, назвавши всі докази “нісенітницею”.

27 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному заманити у вигляді утримання під вартою.

Відзначимо, що на допиті 8 лютого 2018 року по справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Замана заявив, що в лютому 2014 року екс-міністр оборони Павло Лебедєв і колишній генпрокурор Віктор Пшонка хотіли застосувати ВСУ проти євромайдан в Києві.

Також Замана заявив, що перші повідомлення про загострення ситуації в Криму почали надходити до Києва в січні 2014 року, коли країною ще керував екс-президент Віктор Янукович.

Нагадаємо, Володимир Замана займав посаду керівника Генерального штабу Збройних Сил України в період з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року. А з 22 лютого по червень 2014 він – уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони України. 25 лютого 2019 року Заману внесли в базу “Миротворця”.

Мережа Правди

your ads here!

залишити коментар: