завжди свіжі новини

Україна

Капітаном судна, з яким зіткнувся прогулянковий човен в Будапешті, є українець – МЗС

Капітаном великого пасажирського судна, з яким ввечері 29 травня зіткнувся прогулянковий човен на Дунаї в Будапешті, є громадянин України, повідомив Радіо Свобода заступник директора департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

За його словами, таку інформацію українському консулу надали в поліції Угорщини.

«Поліція Угорщини повідомила, що капітаном катера «Вікінг» є громадянин України. Стався такий інцидент, відкрите кримінальні провадження. Тривають слідчі дії», – сказав Кирилич.

За словами дипломата, консул нині перебуває на прямому зв’язку з поліцією і уточнює всі обставини. «Перша обставина – це те, що на прогулянковому катері громадян України просто не було, а іншим управляв громадянин України як капітан»,– заявив він.

Речник угорської поліції Адріан Пал 30 травня повідомив, що туристичне судно, на борту якого були туристи з Південної Кореї, затонуло майже відразу після зіткнення з пасажирським судном біля одного з мостів через Дунай. Внаслідок цього загинули сім людей, ще 21 людина зникла. Сімох людей врятували.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї повідомило, що туристи не мали на собі рятувальних жилетів.

Повідомляється, що екскурсійний катер, яким пливли туристи, був побудований в 1949 році Херсонською суднобудівною компанією. У 1992 році катер став власністю однієї з угорських компаній, а в 2003 році був переданий у власність іншій компанії.

             

залишити коментар: