завжди свіжі новини

Україна

На фронті за день зафіксували 7 обстрілів – штаб ООС

Бойовики незаконних збройних угруповань сім разів обстріляли позиції Збройних сил України впродовж доби 14 жовтня, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Зокрема в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» зафіксовано обстріли поблизу Новотроїцького, Лебединського, Водяного та Опитного. За даними штабу, бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети, озброєння БМП-1 та стрілецьку зброю.

 

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Хутора Вільного з напрямку Золотого-5 з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї», – йдеться у зведенні.

Як повідомляють у пресслужбі штабу, внаслідок обстрілів втрат серед українських військових немає.

Незаконне збройне угруповання «ДНР» 14 жовтня заявило про нібито обстріл окупованої ним території з боку ЗСУ. Аналогічне угруповання «ЛНР» подібних заяв не робило.

 

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

your ads here!

залишити коментар: