завжди свіжі новини

Україна

У Донецькій області затримали колишнього бойовика «ДНР» – МВС

У Краматорську Донецької області затримали чоловіка, який служив у підтримуваному Росією угрупованні «ДНР», повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

За даними правоохоронців, 36-річний українець у червні 2014 року вирішив увійти в склад угруповання.

«Завдання російських кураторів сумлінно виконував на блокпостах в місті Краматорськ Донецької області, де, зі слів затриманого, виконував завдання щодо перевірки документів громадян та огляду транспортних засобів», – заявили у МВС.

Кримінальне провадження відкрите за частиною 2 статті 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законами України збройних формувань або участь у їх діяльності). Чоловіку загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

             

залишити коментар: