завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Бойовики з початку доби тричі обстріляли позиції ЗСУ – Міноборони

У Міністерстві оборони повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі з початку поточної доби тричі порушили режим припинення вогню.

«Зранку противник здійснив 3 обстріли на Донецькому напрямку. Зокрема, біля Опитного після 7-ї ранку почав лунати ворожий кулемет великого калібру, але військовослужбовці Об’єднаних сил вогнем із незабороненого озброєння швидко змусили його замовкнути. Близько 10-ї години в районі Красногорівки розірвалися 20 мін 120-го калібру. А неподалік Кам’янки окупанти здійснили вогневу провокацію з використанням автоматичного станкового гранатомет», – повідомили у Міноборони.

У відомстві підтвердили інформацію штабу ООС, поширену сьогодні раніше, що в районі населеного пункту Катеринівка на Луганщині військовослужбовець зазнав тяжкої травми через підрив на протипіхотній міні.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

             

залишити коментар: