завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Бойовики тричі обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі з початку доби – Міноборони

У Міністерстві оборони України повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі з початку доби три рази обстріляли позиції українських військових.

«З початком цієї доби російсько-окупаційні війська з автоматичного станкового гранатомету обстріляли опорні пункти наших військ біля Опитного, що на Донецькому напрямку. А зранку двічі з мінометів 120-го калібру відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил неподалік Красногорівки, випустивши загалом 24 міни. На Луганському напрямку ворожу вогневу провокацію із використанням стрілецької зброї обліковано поблизу населеного пункту Шуми», – повідомили у Міноборони.

За даними відомства, за поточну добу втрат у лавах українських військ немає.

На ресурсах угруповань бойовиків «ДНР» та «ЛНР» інформація про обстріли упродовж поточної доби відсутня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

             

залишити коментар: