завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Позачергове засідання Ради планують на 14:00 30 березня

Позачергове засідання Верховної Ради України має відбутися 30 березня о 14:00, повідомив після наради лідерів фракцій і керівництва парламенту спікер Дмитро Разумков.

«Зараз чекаємо лист від президента про скликання позачергового засідання. З керівниками депутатських фракцій і груп було досягнуто домовленості, що відбудеться позачергове о 14:00. Об 11:00 буде погоджувальна рада. Вона буде в обмеженому режимі, ми не будемо запрошувати туди представників комітетів», – сказав Разумков.

За його словами, депутатам запропонують засоби захисту: маски, рукавички.

 

На засіданні планують розглянути проєкти закону щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби і щодо забезпечення додаткових соціальних й економічних гарантій у зв’язку з поширенням COVID-2019, а також кадрові питання щодо змін в уряді.

Разумков також зазначив, що депутати планують розглянути урядовий законопроєкт про зміни до держбюджету.

Водночас щодо законопроєктів про ринок землі і про банки, які в сьогоднішньому зверненні згадував президент, то, за словами Разумкова, з цього приводу згоди між фракціями поки що немає.

 

Спікер також не виключив можливості проведення ще одного позачергового засідання парламенту.

Президент Володимир Зеленський раніше закликав депутатів ухвалити «два життєво важливих закони», завдяки чому Україна отримає підтримку від «міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 мільярдів доларів». В іншому разі, за словами президента, Україну чекає «занепад економіки й загроза дефолту».

 

 

your ads here!

залишити коментар: