завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Бойовики з початку доби 4 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі – Міноборони

У Міністерстві оборони повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі з початку поточної доби і до полудня чотири рази порушили режим припинення вогню.

«На Луганському напрямку противник випустив 26 мін 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Обєднаних сил, обладнаних неподалік Новотошківського. 6 мін 120-го калібру і 5 мін калібру 82 мм розірвалися на позиціях наших військ біля Оріхового. Тут же лунав ворожий станковий протитанковий гранатомет. На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 20 хвилин зі станкового протитанкового гранатомету і кулемету великого калібру обстрілювали українських військовослужбовців, які виконують бойові завдання в районі Красногорівки. А у період з 7:45 до 9:15 з боку Соснівського випустили 43 міни 82-го калібру по захисниках Павлополя», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сили ЗСУ відповіли вогнем зі станкових протитанкових гранатометів, втрат серед українських військових немає.

В угрупованні «ЛНР» звинувачують ЗСУ в обстрілі селища Донецький, на ресурсах угруповань бойовиків «ДНР» інформація про обстріли упродовж поточної доби відсутня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

             

залишити коментар: