завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Підтримай петицію про передачу Києво-Печерської лаври у використання Православній Церкві України (ПЦУ)

Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу.

Православна церква України (ПЦУ) — автокефальна православна церква на території України, п’ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

ПЦУ утворилася внаслідок об’єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія яка визнана православним світом автокефальною православна церквою на території України.

В свою чергу, гундяєвська секта не є автокефальною православною церквою на території України. Крім того, її ієрархи були неодноразово помічені у висловлюваннях та діях направлених проти українського народу.

Враховуючи вказане вище, використання Києво-Печерської лаври гундяєвською сектою повинне бути припинене шляхом розірвання договору оренди та передане Православній церкві України (ПЦУ).

У листопаді 2008 року так званий піп онуфрій публічно заявив, що Голодомор 1930-х років український народ «заслужив» сам: «Голодомор — это было вразумление, усмирение со стороны Господа нашей гордыни».

5 серпня 2014 онуфрій в інтерв’ю власній прес-службі виступив із засудженням антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, а також відмовився визнавати причетність керівництва мокшандії до дестабілізації ситуації на сході України. Терористів-найманців сектант називає не інакше як «наші одновірці та брати», а проведення АТО — «братське кровопролиття». Українські військовослужбовці, за словами онуфрія, не захищають свою Батьківщину, а діють в «інтересах Заходу».

8 травня 2015 на урочистому засіданні Верховної Ради керівництво секти упц-мп на чолі з онуфрієм не захотіло вставати під час вшанування в Раді бійців АТО, коли Президент Петро Порошенко зачитував імена Героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції; при цьому піднялися навіть іноземці.

18 березня 2016 року в Криму відзначили так званий «день возз’єднання Криму з росією». Від імені секти упц-мп в урочистостях взяв участь так званий протоієрей сергій халюта.

На початку 2018 року проповідник упц-мп євген молчанов відмовився відспівувати загиблу однорічну дитину, яка була хрещена у церкві Київського патріархату, оскільки, за його словами, у такому разі дитина вважалася нехрещеною.

За фактом СБУ було відкрито розслідування. Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування проти окремих представників Запорізької філії секти упц-мп та терористичної організації “союз православний «радомир».

11 січня 2018 року СБУ провела обшуки у «бойового крила» Запорізької філії упц-мп: го “союз православний «радомир», під час яких було вилучено незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість набоїв, медалі «патріот путляндії», проросійську символіку вказаної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту.

12 січня 2018 року, Герой України генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук розповів, що в святогірській лаврі клір упц-мп від самого початку російської збройної агресії переховував зброю й більше 100 терористів: чеченський загін спецназу та кадирівці.

13 січня російські окупаційні війська у Севастополі вивели зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 «Тріумф» на бойове чергування, влаштувавши урочистий ритуал освячення, який провели клірики секти упц-мп в Криму у районі мису Фіолент.

28 червня 2018 року так званий митрополит упц сімферопольський і кримський лазар (швець) відслужив молебень для російських військ, визнавши путляндію «нашою вітчизною» і «великою морською державою». На молебні були присутні ображений карлик дімон медведєв і інші чиновники мокшандії. Вони разом відзначали в Севастополі так званий день військово-морського флоту путляндії.

В червні 2019 року десятки чоловіків, які прямували до Почаївської лаври з учасниками так званої Хресної ходи секти упц-мп, всі були одягнені в чорні футболки, написи на яких закликають готуватись до війни були роздані паломникам організаторами — представниками Кам’янець-Подільської філії секти упц-мп.

У серпні 2019 року з благословення так званого митрополита тернопільського та кременецького сергія на Тернопільщині організовуються туристично-паломницькі поїздки в окупований Крим. Проповідники рпц вирішили реанімувати туристичний бізнес в Криму, який занепав після російської окупації. Крім відвідування православних храмів та монастирів Криму, вірянам також пропонують відпочити біля моря. Відповідні рекламні оголошення про «паломнічество в Крим» розмістили біля установ секти упц-мп на Тернопільщині.

8 вересня 2019 року у тимчасово окупованому Донецьку бойовики урочисто відкрили погруддя мокшандському імператору миколі II в донецькому селищі Гірник на території поки недобудованого храму на честь Святих царствених мучеників. Установці бюста російському імператору також сприяв так званий митрополит донецький і маріупольський секти упц-мп іларіон.

10 вересня 2019 року Президент Чехії Мілош Земан прийняв у Празькому Граді делегацію із семи осіб, які, за їхніми словами, «представляють інтереси русинів, які домагаються автономії в складі України». Прийом був символічно приурочений до сторіччя підписання Сен-Жерменського договору: 10 вересня 1919 року цією міжнародною угодою підтверджувалося приєднання до Чехословаччини Підкарпатської Русі — нині території Закарпаття. У складі делегації був і проповідник упц-мп дмитро сидор, який раніше отримав умовний термін за посягання на територіальну цілісність України.

У жовтні 2019 року так званий запорізький митрополит упц-мп лука та зрадник-нардеп вадим новинський проводили агітацію за «формулу Штайнмаєра».

У грудні 2019 року редакція газети «Кримська світлиця» отримала скан-копію угоди між так званими командувачем чорноморського флоту путляндії і митрополитом сімферопольським і кримським лазарем від 2 квітня 2015 року щодо співпраці.

У березні-квітні секта упц-мп проводила масові заходи на території Києво-Печерської лаври під час карантину через пандемію коронавірусу, внаслідок чого поставила під загрожу життя та здоров’я багатьох прихожан, тобто вела себе як типовий диверсант.

11 липня 2019 газета «Сегодня» опублікувала інтерв’ю, де так званий намісник Успенської Києво-Печерської лаври павло (в миру петро лебідь), відповідаючи на питання про своє ставлення до Володимира Зеленського, назвав Україну агресором у війні на Донбасі!!!

Коли у 2011 році журналіст телеканалу «1+1» Михайло Ткач намагався зняти сюжет про «Мерседес» товстомордого павла та будівництво на території лаври кафе, той забороняв журналістам знімати на території монастиря та погрожував побити камеру. Також у відповідь на питання про автомобіль та будівництво, хамло-павло почав ображати журналістів, називаючи їх «душевнохворими», «нєвєждами», погрожував Божим судом!

24 вересня 2012 року він після запитання про «шикарні авта батюшок» накинувся на журналістку телеканалу видання «Коресподент» Ксенію Карпенко, заламав їй руку та забрав її мобільний телефон, на який записувався коментар.

22 січня 2014 року товстозадий павло (лебідь) під час служби порівняв кривавого віктора януковича з Ісусом Христом та запевнив президента у своїй підтримці.

6 жовтня 2015 Автомайдан сфотографував нерухомість товстомрдого павла у селі Вороньків, сусідом по «дачі» виявився його колега варсонофій, який був казначеем (головним бухгалтером у Лаврі). Там є не лише основний особняк, а й гостьовий будинок. По сусідству — і «хатинка» колишнього скарбника варсанофія. У селі Вороньків під Києвим більше ніде не знайдеш таких палаців, як у цих двох слуг Божих.

У 2018 році товстозадий павло (лебідь) заявляв, що Крим ніколи не був українським!!!
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 

your ads here!

залишити коментар: