завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Стерненко припустив, що буде під домашнім арештом не в Одесі, а за реальною адресою

Активіст Сергій Стерненко повідомив вранці 16 червня, що йому зателефонував слідчий і повідомив, що прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту з прописки на адресу проживання.

«Що заважало це зробити одразу – невідомо. Вчора прокурор просто втік, сказавши що він задоволений. Це означає запобіжний захід не зміниться зараз. Вони тільки виправлять адресу і все. І я буду позбавлений свободи. Дам знати як будуть деталі щодо засідання», – повідомив Стерненко у фейсбуці.

Він додав, що сторона захисту збирається подавати апеляцію на призначений йому запобіжний захід.

Увечері 15 червня суддя Володимир Бугіль задовольнив клопотання прокурорів і обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем прописки на 60 діб. Виявилося, що в ухвалі суду вказана адреса військової частини в Одесі, де працював батько Сергія Стерненка. Фактично він мешкає в Києві.

Під час засідання під будівлею суду тривала акція на підтримку активіста, якого звинувачують у вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Протягом дня між учасниками та поліцейськими сталися сутички, кілька людей були затримані. Правоохоронці застосували силу до деяких учасників акції.

Після ухвали суду Сергій Стерненко та учасники акції на його підтримку з-під будівлі суду рушили до будівлі, де, як вони заявили, проживає генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, потім – до будівлі Офісу президента.

 

             

залишити коментар: