завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Зеленський пропонує відкласти на рік запровадження обов’язкових касових апаратів для ФОПів

Президент України Володимир Зеленський пропонує відкласти обов’язкове використання касових апаратів для фізичних осіб-підприємців (ФОПів) до 1 січня 2022 року. Про це йдеться в президентському законопроєкті, який станом на 30 листопада направлений на розгляд профільного комітету Верховної Ради і наданий для ознайомлення депутатам.

Законопроєкт передбачає зміну термінів впровадження обов’язкових РРО (реєстраторів розрахункових операцій) для ФОПів II–IV груп платників податків, доходи яких не перевищують граничний обсяг доходів для I групи.

Минулого тижня Зеленський анонсував 8 тисяч гривень допомоги фізичним особам-підприємцям та працівникам, які втратили роботу.

За його словами, найближчим часом у парламент будуть подані законопроєкти, які передбачатимуть низку програм допомоги бізнесу.

Чинне зараз законодавство передбачає з 1 січня 2021 року обов’язкове використання реєстратора розрахункових операцій (РРО) для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців. З 1 квітня 2021 року класичні чи програмні РРО мають встановити всі платники єдиного податку ІІ-IV груп.

4 листопада законопроєкт про відтермінування запровадження касових апаратів для малого бізнесу на один рік не набрав потрібну кількість голосів у Верховній Раді. Парламентарі, які не голосували за відтермінування, наголошують, що зміни в оподаткуванні виведуть економіку з тіні, і що це допоможе наповнити бюджет.

 

             

залишити коментар: