завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Кулеба: ми хочемо більше взаємодії з Альянсом, більше навчань НАТО в Україні

Україна хоче більше взаємодії з НАТО, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час засідання Північноатлантичної ради НАТО за участі України та Грузії.

«Ми хочемо більше взаємодії з Альянсом, зокрема більше навчань НАТО в Україні. Я наголосив, що Україна надалі рухається до членства в Альянсі та очікує надання Плану дій щодо членства», – заявив Кулеба за підсумками зустрічі.

За його словами, низка міністрів закордонних справ у своїх виступах принципово підтримали надання Україні членства в НАТО.

«Суттєве погіршення безпекової ситуації у регіоні Чорного моря загрожує не лише безпосередньо причорноморським країнам, але й державам Південної Європи, Близького Сходу та Північної Африки. Тому я вітаю готовність НАТО до більшого залучення у безпеку регіону Чорного моря та посилення взаємодії з Україною та Грузією», – сказав Кулеба.

Відносини України та НАТО зміцнилися після початку збройного конфлікту на Донбасі та анексії Росією Криму. 12 червня Україна стала учасником Програми розширених можливостей НАТО.

 

your ads here!

залишити коментар: