завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

На ратуші Львова вивісили банер «Свободу політв’язням Білорусі»

На міській ратуші Львова вивісили банер із написом «Свободу політв’язням Білорусі», де вказане число кримінальних справ – понад 900 і кількість політичних в’язнів у Білорусі – на сьогодні понад 160.

«Коли ми виготовляли банер із міською владою Львова, то було понад 120 в’язнів у Білорусі, а 11 грудня – вже понад 160. Під репресії у Білорусі потрапили понад 30 тисяч громадян. Щодо більшості людей, які зібралися на акцію у Львові, порушені справи на батьківщині за кримінальними чи адміністративними статтями. Ми щотижня збираємося у Львові, щоб підтримати громадянське суспільство у Білорусі. Ми вимагаємо звільнення всіх політв’язнів і проведення демократичних виборів», – заявив Олексій Францкевич, керівник благодійного фонду «Наш дім».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції тримали плакати з написами – «Гуляв з дітьми – винен», «Люблю Білорусь – терорист», «Вийшов із дому в неділю – винен», «Гуляв із дівчиною – винен», «Я думаю – винен», «Співав пісні – винен».

Білоруси, які зараз проживають у Львові, заспівали під час заходу національний гімн і розгорнули біло-червоно-білий прапор.

За останні місяці сотні громадян Білорусі виїхали у сусідні країни в пошуках політичного притулку. 

Масові акції проти Олександра Лукашенка у Білорусі тривають від дня президентських виборів 9 серпня. Протестувальники називають результати голосування сфальсифікованими на користь Лукашенка і вимагають повторного голосування.

За різними даними, силовики затримали тисячі людей; затриманих били, утримували у нелюдських умовах, не надавали медичної допомоги. Кілька людей за час протестів загинули.

             

залишити коментар: