завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Агресія Росії проти України продовжує дестабілізацію європейського континенту – МЗС

Сім років агресії Росії проти України спричинили військову експансію на південному фланзі Європи та створили постійно зростаючу безпекову і гібридну загрозу для Східної та Південно-Східної Європи, Азово-Чорноморського регіону, Середземномор’я і Близького Сходу, йдеться в заяві на сайті МЗС України 20 лютого.

«Агресія РФ проти України продовжує дестабілізацію Європейського континенту. Росія використовує широкий арсенал гібридних інструментів для створення нестабільності на території сусідніх країн та підриву їхньої державності й суверенітету. Демократичний світ повинен жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права. Тимчасова окупаційна влада РФ перетворила окуповані території на гетто безправ’я посеред Європейського континенту. Українські Крим та окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору та свавілля», – йдеться в повідомленні.

В МЗС вказують, що міжнародні санкції допомагають стримувати агресивну політику Росії, «але необхідні більш ефективні заходи, щоб повернути ситуацію в правове поле та відновити безпеку в регіоні».

Читайте також: Чи могла Україна військовою операцією втримати Крим?

Саме 20 лютого 2014 року офіційно оголошене Верховною Радою України датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

your ads here!

залишити коментар: