завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Відбиті атаки на кількох напрямках і утримання позицій на лівобережжі Дніпра – Генштаб про фронт

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про оперативну ситуацію на фронті станом на ранок 28 листопада. Повідомляється, що упродовж минулої доби відбулося 84 бойових зіткнень.

«На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито 3 атаки. На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Стельмахівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області. Тут українські воїни відбили 12 атак. На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 28 атак противника поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, армія РФ не полишає спроб оточити Авдіївку.

«Безуспішними були наступальні дії противника східніше Новобахмутівки, північно-східніше Бердичів, Авдіївки, Опитного, Сєверного та південніше Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито 23 атаки. На Мар’їнському напрямку загарбники, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут Сили оборони відбили 9 атак», – кажуть українські військові.

Генштаб додає, що На Запорізькому напрямку армія РФ тричі намагалася безуспішно відновити втрачене положення біля Роботиного та Новопрокопівки.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту… На Херсонському напрямку наші воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника», – йдеться в повідомленні.

Розпочалася шістсот сорок третя доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України.

             

залишити коментар: