завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Міноборони РФ заявило про спробу атаки на Крим двох ракет «Нептун»

Міністерство оборони Росії заявило про спробу атаки двох протикорабельних ракет «Нептун» по об’єктах на території Криму.

Згідно з повідомленням російського відомства у Telegram, сили ППО РФ виявили та знищили ракети над акваторією Чорного моря біля узбережжя Криму.

Москва звинувачує в атаці українську сторону. Київ це не коментує.

Призначений Кремлем голова анексованого Севастополя Михайло Развозжаєв раніше повідомляв про повітряну тривогу і роботу ППО у Севастополі.

Крім того, Міноборони РФ сьогодні писало, що «три українські безпілотні літальні апарати знищені над територією Смоленської області».

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки.

В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

             

залишити коментар: